Erwtensoep
1 grote ui, snipperen en fruiten in 2 eetlepels kokosolie.
1 prei in plakjes snijden en meebakken.
een kwart knolselderij en 1 wortel schillen en in blokjes snijden en meebakken.
2 liter kokend water, 2 bouillonblokjes, 500 gram spliterwten en een paar takjes verse selderij toevoegen.
De soep een half uur koken. De takjes selderij er uit vissen en de soep met een staafmixer pureren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Een heerlijke basis erwtensoep om zo op te eten of serveren voor de niet vegetariërs met (rook)worst.
Pompoensoep
Ingrediënten:
3 uien
1 venkelknol
4 wortels,
1 zoete aardappel
1 oranje pompoen
3 tomaten
1 teentje knoflook
2 groente bouillon blokjes
2 eetlepels kokosolie
snufje zout
snufje zout
water
en voor garnering: pompoenpitten en peterselie
De kokosolie verwarmen in een grote soeppan. De uien snipperen en fruiten in de kokosolie.
De venkelknol in reepjes snijden,
de wortels schillen en in plakjes snijden,
de zoete aardappel schillen en in blokjes snijden,
de pompoen schillen, de pitten verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden,
de tomaten in blokjes snijden.
De venkel, wortels, zoete aardappel, de pompoen en de tomaten aan de uien toevoegen en even op een hoog vuur roerbakken.
ca. 1,5 liter water koken en samen met de bouillonblokjes over de groentes schenken tot de groentes ruim onder water staan.
De soep ca. 20 à 25 minuten op een laag vuur koken.
De warmtebron uitdraaien en het teentje knoflook in plakjes snijden en toevoegen aan de soep.
De soep pureren met een staafmixer en op smaak brengen met een snufje zout.
Serveren met pompoenpitten en peterselie.
Broccoli stamppot met geitenkaas en salade
Voor 4 personen
750 gram aardappels koken in water met een snufje zout.
1 pastinaak schillen, in blokjes snijden en samen met de aardappels verder koken.
Van 1 stronk broccoli de roosjes snijden. Als de aardappels bijna gaar zijn de broccoli toevoegen en de broccoli beetgaar koken.
Het water van de groentes afgieten en met een klontje roomboter stampen. Op smaak brengen met zout en zwarte peper.
Serveren met geitenkaas en walnoten, en een salade van romaine sla, avocado, tomaatjes, olijven en besprenkelt met een dressing van 2 eetlepels extra vergine olijfolie en 1 eetlepel witte wijnazijn.
Broccoli stamppot met geitenkaas en salade
Voor 4 personen
750 gram aardappels koken in water met een snufje zout.
1 pastinaak schillen, in blokjes snijden en samen met de aardappels verder koken.
Van 1 stronk broccoli de roosjes snijden. Als de aardappels bijna gaar zijn de broccoli toevoegen en de broccoli beetgaar koken.
Het water van de groentes afgieten en met een klontje roomboter stampen. Op smaak brengen met zout en zwarte peper.
Serveren met geitenkaas en walnoten, en een salade van romaine sla, avocado, tomaatjes, olijven en besprenkelt met een dressing van 2 eetlepels extra vergine olijfolie en 1 eetlepel witte wijnazijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten