Chocolade-speculaas pap
3 eetlepels gierstvlokken mengen met een 1/2 eetlepel speculaaskruiden, 1/2 eetlepel cacao en een 1/2 eetlepel kaneel.
Goed mengen en ruim amandelmelk toevoegen. De pap al roerend aan de kook brengen.
1 banaan in plakjes snijden en in een kommetje leggen. De pap er overheen gieten.
Een paar stukjes pure chocolade (85 %) op de pap leggen.
Je moet wel een geoefende pure chocolade eter zijn om 85 % lekker te vinden, anders gewoon een stukje chocola die je lekker vindt.
Appelstroop-banaan pannenkoek
Appelstroop met banaan! Goede combi, erg lekker!!
Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en amandelmelk.
De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met appelstroop en plakjes banaan. De pannenkoek dichtklappen en een snufje kaneel over strooien.
Voor 3 à 4 personen:
Ingrediënten deeg:
170 gram boekweitmeel,
75 gram water
70 gram kokosolie
snuf zout
2 theelepels gedroogde koriander
1 eetlepel wijnsteenzuurbakpoeder
De kokosolie verwarmen tot het vloeibaar is. Het water toevoegen en alle andere ingrediënten. Goed roeren. Er ontstaat een deeg.
Een springvorm, diameter ca. 20 cm., invetten en bestuiven met boekweitmeel.
Het deeg over de bodem en halverwege de rand verdelen.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
1 prei in reepjes snijden en samen met 2 teentjes gesnipperde knoflook fruiten in de kokosolie.
Een halve eetlepel kurkuma over strooien.
250 gram champignons in plakjes snijden en van 2 stronken broccoli de roosjes snijden.
De champignons en de broccoli mee roerbakken tot de broccoli beetgaar is.
1 pakje monchou en een snuf zout toevoegen en door roeren tot de monchou helemaal gesmolten is.
Het mengsel in de springvorm met het deeg scheppen. 2 eieren kloppen en over de broccoli schenken.
De quiche 20 minuten in de oven bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten