maandag 24 november 2014

Volle yoghurt met lijnzaad en fruit

1 eetlepel lijnzaad breken  in de blender of met een staafmixer.

4 eetlepels volle yoghurt toevoegen. Een banaan in plakjes snijden en door de yoghurt roeren.
Garneren met bramen en frambozen.


Kruiden pannenkoek met ei en kaas

Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout/peper, scheutje olijfolie, snuf kurkuma, gemberpoeder, water en handje verse basilicum en een handje verse peterselie.

De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met plakjes kaas en een gebakken ei.

De pannenkoek dichtklappen en garneren met zeekraal en een snufje kurkuma.


Stamppot boerenkool met peperjus

Voor 5 personen

600 gram aardappels schillen en koken in water met een snufje zout.
600 gram boerenkool koken.
Als beiden gaar zijn met een beetje kookvocht van de boerenkool stampen.
Op smaak brengen met zout en peper.

Peperjus:
1 rode peper snipperen. Eventueel de pitjes verwijderen .
De rode peper fruiten in 1 eetlepel kokosolie met een uitgeknepen teentje knoflook.

100 ml. water toevoegen met 1 theelepel agar agar (is een bindmiddel)
Snufje zout toevoegen 1 2 minuten laten koken.

De boerenkool opdienen met de peperjus en een handje geroosterde cashewnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten