dinsdag 23 december 2014

Pannenkoek met "pruimen op kaneel" en fruit






 Schaaltje fruit: banaan, kiwi, blauwe bessen en frambozen.

Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water. De pannenkoek bakken in de olijfolie.


De pannenkoek beleggen met "pruimen op kaneel". Ik kreeg een kerstpakket waar het potje inzat. Ambachtelijk gemaakt. En onder anderen heel lekker op een pannenkoek. Ik heb er nog een beetje extra kaneel over gestrooid.





Sperziebonen met rijst.

300 gram zilvervliesrijst koken.

1 ui, 1 rode peper snipperen en fruiten in de kokosolie.
250 gram champignons in plakjes snijden en meebakken. 1 flinke snuf kurkuma, en gemberpoeder over strooien met een snufje zout. Afblussen met 2 eetlepels ketjap

750 gram sperziebonen beetgaar koken.
de sperziebonen door de champignons roeren.

2 handjes cashewnoten roosteren in een pannetje met een snuf zout.


De sperziebonen opdienen met het rijst en de cashewnoten.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten