maandag 22 december 2014

Volle yoghurt met ...

1 eetlepel lijnzaadolie, 1 eetlepel kokosmeel.

De lijnzaadolie en het kokosmeel goed door de yoghurt roeren.
Garneren met een handje blauwe bessen en een snuf kaneel.

 Pannenkoek met ei en een helft met...

Geitenkaas en gemengde noten.

Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water.

De pannenkoek bakken in de olijfolie.

Een helft beleggen met een gebakken ei bestrooid met kurkuma en verse basilicum en peterselie.

De andere helft met zachte geitenkaas met honing en gemengde noten.


Witlof salade met aardappelpuree en ei

Voor 4 personen

700 gram aardappels schillen en koken in water met een snufje zout.
Als de aardappels gaar zijn pureren met 1 eetlepel kokosolie, snufje zout/peper en amandelmelk.

4 stronken witlof in reepjes snijden.  De harde kern uit de witlof snijden.
1 zure appel in blokjes snijden, 
1 klein uitje snipperen
5 eieren koken 
100 gram feta kaas in blokjes snijden

1 ei, de appel, uitje en de fetakaas door de witlof scheppen.
4 eetlepels olijfolie mengen met 2 eetlepels witte wijn azijn, snufje zout/peper en 1 theelepel kokosbloesemsuiker. De dressing door de witlof scheppen.

De witlof salade serveren met de aardappelpuree en het gekookte ei. Over de witlof en de aardappelpuree gedroogde dille topjes strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten