Avocado ontbijtje
1 avocado en 1 banaan met een vork fijn prakken. Een appel raspen en er door roeren.
Een snufje kaneel over strooien en garneren met walnoten.
Clubsandwich
1 ei hard koken (ca. 4 minuten)
1 tomaat in kleine blokjes snijden, snufje zout en zwarte peper over de tomaten strooien. Een paar blaadjes basilicum fijnsnijden en door de tomatenblokjes roeren.
2 dikke eetlepels boekweitmeel mengen met snufje zout, 1 theelepel kurkuma, 1 ei, scheutje olijfolie en zoveel water toevoegen tot er een niet al te dik beslag ontstaat.
2 pannenkoeken bakken. Met behulp van een longdrink glas 10 rondjes uit de pannenkoeken drukken.
Dan stapelen:
Eerste plakje pannenkoek beleggen met geitenkaas met koriander, plakje pannenkoek, stukjes tomaat, plakje pannenkoek, plakjes geitenkaas met koriander, plakje pannenkoek, plakje ei met tomaat, plakje pannenkoek, eindigen met plakje ei met tomaat. Steek er een saté stokje in om de plakjes op zijn plaats te houden.
Dit met de andere plakjes pannenkoek herhalen en dan een andere kaas gebruiken.
De clubsandwiches serveren met een paar blaadjes basilicum.
De restjes pannenkoek, die je overhoud kan je natuurlijk met alle restjes mengen en zo opeten.
Clubsandwich
1 ei hard koken (ca. 4 minuten)
1 tomaat in kleine blokjes snijden, snufje zout en zwarte peper over de tomaten strooien. Een paar blaadjes basilicum fijnsnijden en door de tomatenblokjes roeren.
2 dikke eetlepels boekweitmeel mengen met snufje zout, 1 theelepel kurkuma, 1 ei, scheutje olijfolie en zoveel water toevoegen tot er een niet al te dik beslag ontstaat.
2 pannenkoeken bakken. Met behulp van een longdrink glas 10 rondjes uit de pannenkoeken drukken.
Dan stapelen:
Eerste plakje pannenkoek beleggen met geitenkaas met koriander, plakje pannenkoek, stukjes tomaat, plakje pannenkoek, plakjes geitenkaas met koriander, plakje pannenkoek, plakje ei met tomaat, plakje pannenkoek, eindigen met plakje ei met tomaat. Steek er een saté stokje in om de plakjes op zijn plaats te houden.
Dit met de andere plakjes pannenkoek herhalen en dan een andere kaas gebruiken.
De clubsandwiches serveren met een paar blaadjes basilicum.
De restjes pannenkoek, die je overhoud kan je natuurlijk met alle restjes mengen en zo opeten.
Boerenkool met rook-tofu
Voor 3 à 4 personen
750 gram aardappels schillen en koken in water met een snufje zout.
600 gram boerenkool in een andere pan koken ook met een snufje zout. Als de boerenkool gaar is 2 in blokjes gesneden tomaten toevoegen, even mee warmen.
De boerenkool afgieten, een beetje kookvocht opvangen.
De aardappels en boerenkool stampen, een beetje kookvocht toevoegen om de stamppot smeuïg te krijgen. Op smaak brengen met zout en peper.
Ondertussen 1 bosuitje en 4 grote champignons en reepjes snijden en bakken in 2 eetlepels kokosolie.
Een plak rook-tofu in blokjes snijden en meebakken.
Regelmatig blijven roeren en op smaak brengen met zout en zwarte peper.
De stamppot boerenkool serveren met de gebakken champignons en rook-tofu.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten