1 ui snipperen en fruiten in een eetlepel kokosolie. 250 gram champignons schoonvegen met een keukenpapiertje en de champignons in plakjes snijden en meebakken. 1 theelepel paprikapoeder, halve theelepel kurkuma en een snufje zout toevoegen.
Even op een hoog vuur alles bakken en de warmte bron uitdraaien.
In een andere pan ca. 400 gram wilde spinazie 2 minuten koken. De spinazie in een vergiet laten uitlekken.
De oven nu voorverwarmen op 220 graden.
Het deeg:
200 gram boekweitmeel
125 gram amandelmeel
snufje zout
1,5 eetlepel wijnsteenbakpoeder
125 gram roomboter
150 ml. water
de blaadjes van 4 takjes rozemarijn
De boter smelten in een pannetje het water en de kruiden toevoegen en meewarmen. De andere ingrediënten toevoegen en goed roeren. Er ontstaat een stevig deeg.
Een middelgroot springvorm invetten en het deeg met behulp van een lepel langs de bodem en randen verdelen.
De helft van de gebakken champignons over de bodem verdelen. Vervolgens de helft van de spinazie. 2 tomaten in plakjes snijfen en over de spinazie verdelen. De andere helft van de champignons en de spinazie daar opleggen.
4 eieren kloppen met 100 gram geraspte extra belegen of oude kaas, een snufje zout, zwarte peper en een theelepel paprikapoeder.
Het eimengsel over de spinazie gieten.
De quiche 20 minuten in de oven bakken. De laatste 4 minuten een handje walnoten over de quiche strooien.
De quiche uit de oven halen en even 5 minuten laten afkoelen.
In partjes snijden en serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten