Crackers met kaas en amandelbrood met honing en kaneel....
Pompoensoep
Pompoensoep
Ingrediënten:
3 uien
halve rode peper
1 rode puntpaprika
4 wortels
1 pompoen
2 teentjes knoflook
blaadjes van 2 takjes rozemarijn
2 groente bouillonblokjes
1 liter gekookt water
halve theelepel zout
zwarte peper uit de molen
1 eetlepel kokosolie
verse peterselie
De kokosolie verwarmen in een soeppan. De uien in reepjes snijden en fruiten in de kokosolie.
De puntpaprika, wortels in plakjes snijden en meebakken. De pompoen schillen, de zaden verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. De pompoen meebakken.
Het gekookte water toevoegen samen met de bouillonblokjes, de rozemarijn en het zout.
De soep ca. 15 minuten koken tot de wortels en de pompoen gaar zijn.
De teentjes knoflook in plakjes snijden en door de soep roeren.
Met een staafmixer de soep pureren. Op smaak brengen met de zwarte peper.
De pompoensoep serveren met verse peterselie.
3 uien
halve rode peper
1 rode puntpaprika
4 wortels
1 pompoen
2 teentjes knoflook
blaadjes van 2 takjes rozemarijn
2 groente bouillonblokjes
1 liter gekookt water
halve theelepel zout
zwarte peper uit de molen
1 eetlepel kokosolie
verse peterselie
De kokosolie verwarmen in een soeppan. De uien in reepjes snijden en fruiten in de kokosolie.
De puntpaprika, wortels in plakjes snijden en meebakken. De pompoen schillen, de zaden verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. De pompoen meebakken.
Het gekookte water toevoegen samen met de bouillonblokjes, de rozemarijn en het zout.
De soep ca. 15 minuten koken tot de wortels en de pompoen gaar zijn.
De teentjes knoflook in plakjes snijden en door de soep roeren.
Met een staafmixer de soep pureren. Op smaak brengen met de zwarte peper.
De pompoensoep serveren met verse peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten