woensdag 6 januari 2016

Gevulde hartige pannenkoek

De vulling:

1 sjalotje snipperen en fruiten in een scheutje olijfolie. 
8 cherrytomaatjes halveren en meebakken.
een half teentje knoflook fijnsnijden en als laatste toevoegen.

2 dunne hartige pannenkoekjes bakken en beleggen met de hartige vulling.
Plakjes kaas op de pannenkoek leggen.

Cavolo nero

Of te wel Palmkool, familie van de boerenkool. Komt uit Toscana en wordt veel in Italië gegeten.
Ik vond de cavolo nero iets knapperiger en zachter van smaak dan boerenkool

Lekker met een tomatensaus met basilicum-tofu blokjes.

De cavolo nero als stamppot met aardappels koken.

De tomatensaus:
1 ui snipperen en fruiten in een eetlepel kokosolie. 7 tomaten in blokjes snijden en meekoken met een snufje zout, en paprikapoeder.
Met de deksel op de pan 15 minuten stoven.
De laatste minuut 75 gram basilicum-tofu blokjes toevoegen.

De stamppot cavolo nero serveren met de tomatensaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten