donderdag 7 januari 2016

 Crackers

Beleggen met een dun laagje roomboter en kaas.
Ook lekker met zoet beleg.
Bloemkool op 2 manieren bereid

Warm:
2 uien snipperen en fruiten in 2 flinke eetlepels kokosolie.
2 rode puntpaprika's in blokjes snijden en meebakken.
10 cherrytomaatjes of 4 gewone tomaten in blokjes snijden en samen met 1 gesnipperd teentje knoflook, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, snuf paprikapoeder en kurkuma meebakken.

De roosjes van een halve bloemkool fijnsnijden en toevoegen. Goed doorroeren en ca. 15 minuten met de deksel op de pan garen.

Koud:
3 roosjes van de bloemkool fijnsnijden,
1 avocado in blokjes snijden,
Een halve komkommer in blokjes snijden,
een half sjalotje snipperen,
Alle ingrediënten mengen. Een snufje zout, zwarte peper, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 eetlepel olijfolie toevoegen en doorroeren.

Ondertussen, uitgaande van 4 personen:
- 300 gram zilvervliesrijst koken in 600 ml. water met zout. Als de rijst gaar is 1 theelepel kurkuma toevoegen.
- 4 eieren kloppen en bakken.

Serveren
Een kwart van het gebakken ei op een bord leggen. 2 flinke eetlepels rijst op het ei scheppen.
Vervolgens het warme bloemkool gerecht. Het koude bloemkool gerecht ernaast serveren.
Garneren met sesamzaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten