zaterdag 30 januari 2016

 Boekweitvlokken yoghurt

2 eetlepels boekweitvlokken mengen met een snufje kaneel, gemberpoeder en een halve eetlepel rozijnen.

3 flinke eetlepels volle yoghurt toevoegen en goed roeren.

Garneren met walnoten en vers fruit, zoals blauwe bessen.




Romige zuurkoolsoep

In een grote soeppan 1 eetlepel kokosolie verwarmen. 1 prei in reepjes snijden en fruiten in de kokosolie. 
1wortel, 1 pastinaak, 1 zoete aardappel en 1 gewone aardappel schillen, in blokjes snijden en mee fruiten.

1 liter water met 2 groente bouillonblokjes en een snufje zout toevoegen. ca. 15 minuten koken tot de aardappels, pastinaak en wortel gaar zijn.

De soep pureren met een staafmixer. 
3/4 van een pakjes zuurkool toevoegen en de soep nog even doorwarmen. Als de soep te dik is een beetje water toevoegen.

Serveren met een plakje haverbrood met roomboter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten