2 eetlepels boekweitvlokken mengen met een snufje kaneel, gemberpoeder en een halve eetlepel rozijnen.
3 flinke eetlepels volle yoghurt toevoegen en goed roeren.
Garneren met walnoten en vers fruit, zoals blauwe bessen.
Romige zuurkoolsoep
In een grote soeppan 1 eetlepel kokosolie verwarmen. 1 prei in reepjes snijden en fruiten in de kokosolie.
1wortel, 1 pastinaak, 1 zoete aardappel en 1 gewone aardappel schillen, in blokjes snijden en mee fruiten.
1 liter water met 2 groente bouillonblokjes en een snufje zout toevoegen. ca. 15 minuten koken tot de aardappels, pastinaak en wortel gaar zijn.
De soep pureren met een staafmixer.
3/4 van een pakjes zuurkool toevoegen en de soep nog even doorwarmen. Als de soep te dik is een beetje water toevoegen.
Serveren met een plakje haverbrood met roomboter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten