Pannenkoek gevuld met tomatensaus en geserveerd met een witte kool salade;
tomatensaus: 1 klein uitje snipperen en fruiten in een eetlepel kokosolie. 5 tomaten in stukjes snijden en meebakken. Een theelepeltje vers geraspte gemberwortel en kurkuma toevoegen. Met de deksel op de pan en op een lage warmtebron ca. 15 minuten garen.
witte koolsalade (pittig): Een klein witte kool halveren en de helft in smalle reepjes snijden. 1 wortel schillen en raspen, 1 avocado in blokjes snijden, 1 gele paprika in blokjes snijden. Naar smaak (pittig of heel pittig) een kwart tot een hele rode peper fijnsnijden en toevoegen. Goed mengen.
1 teentje knoflook fijnsnijden en mengen met 4 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn en 1 eetlepel water. De dressing door de rauwkost scheppen.
Een eetlepel zeekraal in stukjes van een cm. snijden en toevoegen.
De salade op smaak brengen met zout en zwarte peper.
Een hartige pannenkoek bakken. Beleggen met de tomatensaus en de pannenkoek oprollen. Serveren met de witte koolsalade.
Hartige pannenkoek met groene asperges en yoghurt-avocadosaus.
De asperges in een stoompan garen of in water met een snufje zout. De asperges moeten beetgaar worden, dus niet te zacht.
yoghurt-avocadosaus:
Een halve avocado met een vork prakken. 3 eetlepels Griekse Yoghurt toevoegen en goed roeren. 1 teentje knoflook uitpersen en samen met een eetlepel vers gesneden bieslook door de yoghurt-avocado roeren. Op smaak brengen met een snufje zout en zwarte peper.
De pannenkoek bakken en beleggen met de saus. De groene asperges er op leggen en de pannenkoek dubbelvouwen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten