woensdag 16 maart 2016

Rode Kool met zoete aardappel en kikkererwten

Een heerlijke combinatie.

Ingrediënten:
1 kleine rode kool
1 zoete aardappel
1 zure appel
3 rode uien
2 eetlepels kokosolie
potje kikkererwten
1 plak rook tofu 
5 champignons
snuf zout
2 theelepels kaneel

De kokosolie verwarmen in een koekenpan. 2 rode uitjes snipperen en fruiten in de kokosolie.
De zoete aardappel schillen, in blokjes snijden en meebakken.

De rode kool door midden snijden. De harde kern er uit snijden en de rode kool in reepjes snijden.
De rode kool ook mee bakken.

De zure appel schillen in blokjes snijden en toevoegen.
4 eetlepels water, snufje zout en de theelepels kaneel er over strooien.
Goed doorroeren. Met de deksel op de pan en het vuur laag ca. 15 minuten laten stoven.

In een andere pan 1 eetlepel kokosolie verwarmen. 1 rood uitje snipperen en fruiten in de kokosolie. De champignons met een keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden. De plak rooktofu in blokjes snijden. Toevoegen aan het rode uitje en mee bakken.

De kikkererwten laten uitlekken in een vergiet en door het rode kool mengsel roeren.
De tofu met champignons er door roeren. Eventueel op smaak brengen met zout en zwarte peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten