maandag 11 april 2016

Bitter in de mond maakt het hart gezond...

Van mijn Surinaamse vrienden een paar sopropo's gekregen. Een super gezonde groente, maar voor ons Nederlanders erg bitter van smaak.

De bittere smaak kan iets weggenomen worden door de sopropo te weken in zout water.

Ingrediënten voor ca. 2 personen

Een halve sopropo
1 rode ui
4 tomaten
1 teentje knoflook
snuf zout
halve theelepel paprikapoeder
halve theelepel kurkuma
1 eetlepel kokosolie

De kokosolie verwarmen in een koekenpan. De rode ui snipperen en fruiten in de verwarmde kokosolie. De sopropo door midden snijden en de zaadlijsters verwijderen. De sopropo in reepjes snijden en meebakken met de ui. 4 tomaten in blokjes snijden en meebakken.
5 eetlepels water, het zout, paprikapoeder en kurkuma toevoegen en met de deksel op de pan 15 minuten stoven.

Ondertussen 1 à 2 pannenkoeken bakken van de hartige mix, verkrijgbaar bij vandaaganderseten.nl
De pannenkoeken beleggen met het sopropo gerecht en garneren met vers gesneden bieslook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten