Pompoensoep
Ingrediënten:
1 fles pompoen
2 middelgrote zoete aardappels
2 wortels
1 rode ui
3 tomaten
2 groente bouillon blokjes (E-nummer vrij)
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kokosolie
snufje zout.
In een soeppan 1 eetlepel kokosolie verwarmen.
De rode ui snipperen en fruiten in de kokosolie.
De zoete aardappel, wortels en fles pompoen schillen, in blokjes snijden en meebakken.
De tomaten in blokjes snijden en toevoegen
Water koken en samen met de groente bouillon blokjes over de groentes schenken. Net zoveel water totdat alles net onder water staat.
Ca. 15 minuten koken.
De warmte bron uitschakelen. De teentjes knoflook snipperen en door de soep roeren.
De soep pureren met een staafmixer en op smaak brengen met een snufje zout.
De pompoensoep serveren met verse peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten