donderdag 16 oktober 2014

Appelstroop pannenkoek met vijgen en walnoten

2 eetlepels boekweitmeel mengen met 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water.
de pannenkoek bakken in de olijfolie.

Een laagje appelstroop over de pannenkoek smeren en beleggen met plakjes vijgen en stukjes walnoten.

Amarant muffins

Ik had ze ook amarant-gierst muffins kunnen noemen.

ca. 9 stuks.

Ingrediënten:
5 eetlepels amarant vlokken
5 eetlepels gierst vlokken
4 eieren
1 eetlepel kokosrasp
2 eetlepels rozijnen
4 vijgen in stukjes snijden
handje gemengde noten fijn snijden
snufje zout

De oven op 165 graden voorverwarmen

Alle ingrediënten goed mengen.
Een muffin vorm invetten met kokosolie. Het beslag over ca. 9 vormpjes verdelen.

30 minuten in de oven bakken.
Serveren met ahornsiroop.

Rauwe andijvie met gekookte aardappels en champignon jus

Voor 5 personen

750 gram aardappels schillen en koken.

ca. 400 gram andijvie fijnsnijden of fijn gesneden kopen.
1 rode puntpaprika en 1 plak fetakaas in blokjes snijden en door de andijvie scheppen.
1 avocado met een staafmixer pureren samen met een bosuitje, snufje zout/peper, handje walnoten, 100 ml. olijfolie en 2 eetlepels witte wijnazijn.
Als de avocadosaus te dik is een beetje olijfolie toevoegen.

De avocado saus luchtig door de andijvie scheppen.

Champignonsjus:
1 uitje fruiten in de kokosolie. 
125 gram champignons in plakjes snijden en met de uitjes bakken. 200 ml. kokend water met een bouillonblokje en een scheutje olijfolie toevoegen.
De jus 10 minuten zachtjes laten koken.

De andijvie serveren met de gekookte aardappels en champignons jus.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten