1 eetlepel lijnzaad breken in de blender.
1 avocado en 3 eetlepels volle yoghurt toevoegen en pureren.
De avocado yoghurt in een schaaltje schenken.
1 flinke eetlepel frambozenjam op de yoghurt leggen met een paar verse frambozen.
Boekweitvlokkenbroodje
Voor 1 à 2 personen
Ingrediënten
3 eetlepels boekweitvlokken
1 ei
halve banaan
snufje zout
1 eetlepel boekweitmeel
1 eetlepel rozijnen
1 eetlepel walnoten
Oven voorverwarmen op 165 graden.
De boeweitvlokken mengen met het ei. Goed roeren en 10 minuten laten staan.
De rest van de ingrediënten er door roeren.
Een bakplaat invetten met kokosolie en bestuiven met een beetje boekweitmeel.
Het beslag er zo hoog mogelijk opleggen.
30 minuten bakken in de oven.
In plakjes snijden en beleggen met extra vergine kokosolie.
Aubergine met quinoa
1 aubergine in dunne plakjes snijden en bakken in de extra vergine kokosolie met 2 teentjes uitgeknepen knoflook en een snufje zout. Even goed om en om bakken. Het vuur laag zetten en met de deksel op de pan ca. 15 minuten bakken. Af en toe even doorroeren.
1 witte, 1 rode ui en een halve rode peper snipperen en in een andere pan fruiten in de kokosolie.
1 rode puntpaprika en 5 tomaten meebakken met een flinke snuf kurkuma, snufje zout en een handje oregano.
Met een deksel op de pan 10 minuten bakken.
Ondertussen 200 gram quinoa koken.
De tomatensaus en de aubergine samenvoegen.
De saus serveren met de quinoa, geraspte kaas en rucola sla met feta -blokjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten