Een goed vullende pap!
4 eetlepels boekweitvlokken mengen met ruim amandelmelk.
De pap aan de kook brengen en ondertussen een snuf kaneel, snufje gemberpoeder, 1 banaan en een handje blauwe bessen toevoegen. Goed blijven roeren.
Als de pap kookt de warmtebron uitdraaien.
De pap in een bord schenken en garneren met een handje blauwe bessen.
Amandelpannenkoek met pure chocola
Gezond is echt heel lekker....
2 eetlepels amandelmeel mengen met 1 eetlepel gebroken lijnzaad (zelf breken met behulp van een staafmixer) 1 groot ei, snufje zout, scheutje olijfolie en klein beetje water. Het beslag moet vrij dik blijven.
De pannenkoek op een laag vuur aan 2 kanten bakken in de olijfolie.
De amandelpannenkoek in smeren met frambozenjam.
1 stukje pure chocola (70 +) met een mes fijn snijden en over de warme pannenkoek strooien.
Spinazie met champignonjus
Voor 4 personen
ca. 500 gram aardappels schillen en koken in water met zout.
900 gram spinazie heel kort koken. Tot de blaadjes net slinken. De spinazie afgieten en met een staafmixer fijner maken. Vers geraspte nootmuskaat over de spinazie strooien.
champignonjus:
1 uitje en een halve rode peper snipperen en fruiten in de extra vergine kokosolie.
250 gram champignons in plakjes snijden en meebakken met een snufje zout.
Als de champignons slinken ca. 200 ml. kokend water toevoegen met een bouillon blokje en een klein scheutje olijfolie. 5 minuten op een laag vuur koken.
De spinazie serveren met de aardappels en de champignonjus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten