Fruit :-) Een goed begin van de dag...
Hartig ontbijtje
1 ei bakken in de kokosolie, gelijkertijd een restje gekookte quinoa meebakken.
Het gebakken ei en de quinoa op een bord laten glijden en garneren met eem paar reepjes rode punt paprika, een halve avocado en rucola sla.
Snufje zout en kurkuma over strooien.
Restje van de aubergine gerechtje van gisteravond even opwarmen en serveren in een boekweitpannenkoek.
Extra belegen kaas over de gevulde pannenkoek strooien.
Pannenkoek: 2 eetlepels boekweit meel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water mengen. De pannenkoek bakken in de olijfolie.
Snijbonen met quinoaburger met cashewnotensaus en gierst
4 personen
400 gram snijbonen in stukjes van ca. 4 cm. snijden en beetgaar koken.
150 gram gierst koken in 400 ml. water met zout.
Quinoaburger:
Een restje, ca.100 gram gekookte quinoa mengen met 2 eieren, 2 gesnipperde bosuitjes, handje gemalen walnoten, halve rode peper, 2 dikke eetlepels boekweitmeel en een snufje zout.
Het beslag in vieren verdelen en bakken in de kokosolie.
Cashewnotensaus:
160 gram cashewnoten 10 minuten wellen in kokend water. Het water afgieten.
1 teentje knoflook, 3 eetlepels ketjap manis, scheutje amandelmelk en een snufje zout toevoegen en met een staafmixer pureren.
De saus verwarmen en als de saus te dik wordt een beetje amandelmelk toevoegen.
De snijbonen serveren met gierst, quinoaburger en cashewnotensaus.
Gevulde pannenkoek
Restje van de aubergine gerechtje van gisteravond even opwarmen en serveren in een boekweitpannenkoek.
Extra belegen kaas over de gevulde pannenkoek strooien.
Pannenkoek: 2 eetlepels boekweit meel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water mengen. De pannenkoek bakken in de olijfolie.
Snijbonen met quinoaburger met cashewnotensaus en gierst
4 personen
400 gram snijbonen in stukjes van ca. 4 cm. snijden en beetgaar koken.
150 gram gierst koken in 400 ml. water met zout.
Quinoaburger:
Een restje, ca.100 gram gekookte quinoa mengen met 2 eieren, 2 gesnipperde bosuitjes, handje gemalen walnoten, halve rode peper, 2 dikke eetlepels boekweitmeel en een snufje zout.
Het beslag in vieren verdelen en bakken in de kokosolie.
Cashewnotensaus:
160 gram cashewnoten 10 minuten wellen in kokend water. Het water afgieten.
1 teentje knoflook, 3 eetlepels ketjap manis, scheutje amandelmelk en een snufje zout toevoegen en met een staafmixer pureren.
De saus verwarmen en als de saus te dik wordt een beetje amandelmelk toevoegen.
De snijbonen serveren met gierst, quinoaburger en cashewnotensaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten