donderdag 23 oktober 2014

Volle yoghurt mengen met 1 eetlepel kokosmeel.

1 banaan en een handje goji-bessen er door roeren.

Variatie op het "Heerlijk Broodje"

Ingrediënten:
3 bananen (rijpe)
2 eieren
200 gram amandelmeel
3 eetlepels boekweitvlokken
2 eetlepels rozijnen
1 eetlepel goji-bessen
5 vijgen
snufje zout

De oven voorverwarmen op 165 graden.

De bananen prakken en de vijgen in kleine stukjes snijden.
Alle ingrediënten goed mengen.

Een bakplaat invetten met kokosolie en bestrooien met een beetje boekweitmeel.
Het deeg in een vierkant of rechthoek zo hoog mogelijk op de bakplaat aanbrengen.
(Het deeg rijst niet..)
40 minuten in de oven bakken.

Het "Heerlijk Broodje" in plakjes snijden en insmeren met extra vergine kokosolie.


Spitskool kerrie/kokossaus

Voor 5 personen

300 gram zilvervlies rijst koken in 600 ml. water met zout.

2 uitjes en 2 teentjes knoflook snipperen en fruiten in de kokosolie
1 spitskool in reepjes snijden en toevoegen. Als de spitskool begint te slinken een rode puntpaprika in reepjes snijden en even meebakken.

1 eetlepel kerrie, een halve eetlepel kurkuma en 200 ml. kokosmelk door de spitskool roeren.

ca. 160 gram cashewnoten even opbakken met 1 eetlepel kokosrasp.

De spitskool serveren met de zilvervliesrijst en de cashewnoten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten