donderdag 13 november 2014

1 ei bakken in de kokosolie.
1 tomaat in plakjes snijden en besprenkelen met lijnzaadolie.

Het spiegelei serveren met de plakjes tomaat, handje walnoten en bestrooien met een snufje zout en oregano.


Wat kan je allemaal met restjes doen?

Gewoon opwarmen en op een pannenkoek leggen met een paar plakjes fenegriek kaas...

... of een soepje van maken.

Een restje van het flespompoen gerechtje van gisteravond verwarmen in 1 eetlepel kokosolie.
Een gedeelte gebruik je voor het beleggen van de pannenkoek.

De rest giet je kokend water over, tot de pompoen blokjes onder water staan.
Even goed verwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
Met een staafmixer de soep pureren.

Spitskool met dadels en quinoa

Voor 4 personen

150 gram quinoa koken in 300 gram water met een snufje zout. 

2 rode uien in reepjes snijden en samen met een gesnipperd knoflook teentje fruiten in de kokosolie.

1 spitskool in reepjes snijden en mee roerbakken.
Flinke snuf kurkuma, gember poeder en een snufje kerriepoeder en zout over strooien.

3 medjoul dadels in kleine stukjes snijden en mee warmen.
2 handjes pijnboompitjes roosteren in een koekenpan.

De spitskool serveren met de quinoa en garneren met de geroosterde pijnboompitjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten