woensdag 12 november 2014



Boekweitvlokken pap met blauwe bessen en banaan

2 eetlepels boekweitvlokken, halve eetlepel kaneel, snufje gemberpoeder, amandelmelk en 2 handjes blauwe bessen mengen. De pap al roerend aan de kook brengen. 3 minuten koken. Als de pap te dik wordt amandelmelk toevoegen.

1 banaan in plakjes snijden en in een bord leggen. De pap er over heen schenken en een beetje doorroeren.

Snijbonen pannenkoek

Restje aardappels en snijbonen van gisteravond mengen met 1 ei, snuf kurkuma, zout, peper en een handje gemengde noten. In de koekenpan verdelen met 1 eetlepel kokosolie.

Voorzichtig omdraaien. Dit gaat heel makkelijk als je de snijbonen pannenkoek voorzichtig op een deksel laat glijden en dan snel omdraait weer in de pan.

In plaats van de noten mee te bakken, kan je de noten ook even apart roosteren en er over strooien. Dan blijven de noten iets knapperiger.



 Flessenpompoen met rijst

Voor 4 personen


200 gram zilvervliesrijst in 400 ml. water met een snufje zout koken.

2 eetlepels kokosolie verwarmen met 1 uitgeknepen teentje knoflook,
1 rode ui snipperen en meebakken.
1 flespompoen schillen, de pitjes er uit halen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
1 venkel in smalle reepjes snijden.
De venkel en pompoen met de rode ui meebakken.
Als de pompoen iets zacht begint te worden 200 ml. kokosmelk toevoegen met een flinke snuf kurkuma, paprikapoeder en een snufje zout.

15 minuten op een laag vuurtje bakken.
Op smaak brengen met zwarte peper en eventueel een paar korreltjes zout.

3 handjes cashewnoten roosteren in een koekenpan.

Serveren: De rijst in een bord scheppen, het pompoen gerecht over de rijst verdelen en garneren met de geroosterde cashewnoten en blokjes feta-kaas.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten