vrijdag 14 november 2014

Volle yoghurt met lijnzaadolie, fruit en kokosmeel

Het lijkt zo op het oog een vreemde combinatie, maar het is heel lekker en vult goed.

Een handje blauwe bessen mengen met 1 eetlepel lijnzaadolie.
3 flinke eetlepel volle yoghurt op scheppen.
1 flinke eetlepel kokosmeel over de volle yoghurt strooien.

Garneren met plakjes verse kiwi en blauwe bessen.


Pannenkoek met dadels en koriandergeitenkaas.

Heel zoet en hartig, combineert prima.

Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water.

De pannenkoek bakken in de olijfolie.


Beleggen met stukjes dadel, plakjes koriandergeitenkaas, walnoten en besprenkelen met ahornsiroop.



 Aubergine pasta met spinazie
Voor 3 à 4 personen

250 gram glutenvrije pasta koken.

1 aubergine in plakjes snijden en samen met een gesnipperd teentje knoflook en een snufje zout fruiten in de kokosolie.

2 grote sjalotten snipperen en in een andere koekenpan fruiten in de kokosolie. 1 rode puntpaprika in reepjes snijden, 4 tomaten in blokjes snijden en met de sjalotten mee bakken.
Een halve eetlepel kurkuma, paprikapoeder, oregano en een snufje gemberpoeder toevoegen.
Met de deksel op de pan ca. 10 minuten op een laag vuur bakken.

De gebakken aubergine's bij de andere groentes scheppen en goed doorroeren.

4 handjes spinazie en de macaroni toevoegen en goed doorroeren tot de spinazie begint te slinken.

De aubergine pasta serveren met komkommersalade.

Komkommersalade:
1 komkommer schillen en grof raspen.
2 eetlepels wittewijnazijn, 1 eetlepel olijfolie snufje zout/peper en een halve eetlepel kokosbloesemsuiker door de komkommer roeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten