zaterdag 1 november 2014

Aarbeienpap van gierstvlokken

4 eetlepels gierstvlokken mengen met ruim amandelmelk en met een snuf kaneel aan de kook brengen.
4 handjes aardbeien door midden snijden en met de pap mee koken.

Goed roeren en ca. 2 minuten koken tot de aardbeien zacht worden en de pap rose kleurt.

De pap in een bord schenken en garneren met aardbeien en een handje blauwe bessen.




Bananen pannenkoek van gierstvlokken

4 eetlepels gierstvlokken mengen met  1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water en 1 geprakte rijpe banaan.
Het beslag in een koekenpan met olijfolie schenken. Even op een hoog vuur bakken. Dan het vuur laag en met de deksel op de pan 10 minuten bakken. De pannenkoek omdraaien en de andere kant weer even op een hoog vuur bakken.
De pannenkoek serveren met plakjes banaan, handje blauwe bessen en een snufje kaneel.

Pizza met amandelmeel bodem

Oven voorverwarmen op 220 graden

Tomatensaus:
2 uien snipperen en samen met 3 uitgeknepen teentjes knoflook fruiten in de kokosolie.
5 tomaten in stukjes snijden en mee bakken.
Flinke snuf kurkuma, paprika poeder, snufje zout en 2 handjes oregano toevoegen.
Deksel op de pan en ca. 20 minuten zachtjes stoven de laatste 5 minuten zonder deksel, zodat het vocht verdampt.

Bodem:
200 gram amandelmeel
50 gram boekweitmeel
100 ml. water
100 gram roomboter
2 eetlepels italiaanse kruiden
snufje zout
1 eetlepel wijnsteenzuurbakpoeder

De boter in een pannetje smelten, het water toevoegen met de Italiaanse kruiden en vervolgens het meel met het zout en wijnsteenbakpoeder er door roeren. Er ontstaat een stevig deeg.

Een bakplaat invetten met boter en bestuiven met boekweitmeel.
Het deeg over de bakplaat verdelen.

De saus over het deeg verdelen, extra belegen kaas  er over raspen. 
1 ui, 1 rode paprika, 100 gram champignons en 2 bollen mozzarella in plakjes snijden en over de kaas verdelen.

De pizza 20 minuten in oven bakken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten