woensdag 19 november 2014

Lijnzaad smoothie

1,5 eetlepel lijnzaad breken in de blender.
2 mandarijnen, 1 kiwi en 1 banaan toevoegen en pureren.

Garneren met plakjes kiwi.


1 persoons tomatensoep met extra belegen kaas

Een klein beetje (ongeveer een kwart) van de tomatensaus van gisteravond overgehouden.

De saus verwarmen en gekookt water toevoegen. Niet te veel tot de saus bijna onder water staat.

De soep pureren met een staafmixer en op smaak brengen met zout en peper.

4 cherrytomaatjes in vieren snijden en even mee warmen.

Extra belegen kaas over de soep raspen.


Dadelbroodje

Ingrediënten:
90 gram gemengde noten
10 gram pijnboompitten
10 gram pompoenpitten
1 eetlepel heel lijnzaad
80 gram boekweitmeel
snufje zout
2 eieren
2 rijpe bananen
4 dadels

De oven voorverwarmen op 165 graden
Een bakplaat invetten en bestuiven met boekweitmeel.

De gemengde noten, pijnboompitten, pompoenpitten en het lijnzaad fijn malen tot meel in een blender. Het boekweitmeel en het zout er door roeren.

De bananen prakken, de eieren en de in stukjes gesneden dadels er door roeren en vervolgens het meel.

Het beslag in een vierkant zo hoog mogelijk op de bakplaat leggen.
30 minuten bakken in de oven.

Het broodje in plakken snijden en beleggen met extra vergine kokosolie.

Rode kool met pasta

Voor 5 personen

250 gram (glutenvrije) macaroni koken in water met een snufje zout.

2 rode uien snipperen en samen met een halve rode peper fruiten in de kokosolie.
De blaadjes van 4 takjes tijm er af ritsen en mee bakken.

Een halve grote of 1 kleine rode kool en 2 zure appels in reepjes/blokjes snijden en bij de uien toevoegen.
5 minuten roerbakken. Deksel op de pan en ca. 15 minuten laten stoven.

De macaroni afgieten en door de rode kool roeren. Op smaak brengen met zout.
Van een plak feta-kaas 3/4 afsnijden, in blokjes snijden en door de rode kool-macaroni roeren.

2 handjes pijnboompitjes roosteren.
Vlak voor het opdienen over het gerecht strooien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten