dinsdag 18 november 2014

 Boekweitvlokkenpap met goji bessen en rozijnen

3 eetlepels boekweitvlokken mengen met amandelmelk, kwart eetlepel kaneel, snufje gemberpoeder, handje rozijnen en gojibessen.

De pap al roeren aan de kook brengen en koken tot de pap de gewenste dikte heeft. Als de pap te dik is een etje amandelmelk toevoegen.

1 banaan in plakjes snijden en in een kommetje leggen. De pap er overheen schenken en even doorroeren.


Rijste-omelet met kaas en augurk

4 eetlepels gekookte rijst (restje van gisteravond) mengen met 2 eieren, 2 eetlepels walnoten in stukjes, snuf kurkuma, gemberpoeder, zout/peper.

De omelet, op een laag vuur,  aan 2 kanten bakken in de kokosolie.

Beleggen met plakjes geitenkaas (of andere kaas naar keuze), augurk en alfalfa (kiemgroente)

Je moet flinke honger hebben, voor 1 persoon is het bijna te veel.


Spinazie met tomatensaus

Voor 4 personen

ca. 750 gram aardappels schillen, in blokjes snijden en bakken in de kokosolie met een snufje zout.

Tomatensaus:
2 sjalotjes snipperen en fruiten in de kokosolie.
2 vlees tomaten in blokjes snijden en met de sjalotjes mee bakken. 
1 theelepel tijm met een snufje zout/peper toevoegen en met de deksel op de pan 10 minuten op een laag vuur bakken.

1.000 gram spinazie kort koken. Als de blaadjes beginnen te slinken de spinazie afgieten en met een staafmixer fijnmaken.

De spinazie opdienen met de aardappeltjes en de tomatensaus.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten