Lijnzaad yoghurt
1 eetlepel heel lijnzaad breken met behulp van een staafmixer of blender.
Een laagje yoghurt in een kommetje schenken. De helft van het lijnzaad er over strooien. Weer een laagje yoghurt en daar over de rest van het lijnzaad strooien. Nog een klein toefje yoghurt op het lijnzaad leggen met een handje blauwe bessen en een snufje kaneel.
Appel speculaas pannenkoek met jam
2 eetlepels boekweitmeel mengen met halve eetlepel speculaaskruiden, kaneel, snufje nootmuskaat en kardemom.
Goed door mekaar roeren.
1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water toevoegen en weer goed roeren.
1 zure appel schillen, in kleine plakjes snijden en door het beslag roeren. Je krijgt een vrij stevig beslag.
De pannenkoek aan 2 kanten bakken in de olijfolie.
Na het bakken de pannenkoek met frisse jam, zoals cranberry jam, beleggen.
Appel speculaas pannenkoek met jam
2 eetlepels boekweitmeel mengen met halve eetlepel speculaaskruiden, kaneel, snufje nootmuskaat en kardemom.
Goed door mekaar roeren.
1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water toevoegen en weer goed roeren.
1 zure appel schillen, in kleine plakjes snijden en door het beslag roeren. Je krijgt een vrij stevig beslag.
De pannenkoek aan 2 kanten bakken in de olijfolie.
Na het bakken de pannenkoek met frisse jam, zoals cranberry jam, beleggen.
Sperziebonen met champignons.
Voor 4 personen
250 gram zilvervliesrijst in 500 ml. water met een snufje zout koken.
500 gram sperziebonen beetgaar koken.
2 rode uien in reepjes snijden en fruiten in de kokosolie.
250 gram champignons in plakjes snijden en mee bakken.
Afblussen met een scheutje ketjap manis.
De beetgare sperziebonen afgieten en met het ui/champignons mengsel meebakken.
Op smaak brengen met zout en nootmuskaat.
De sperziebonen opdien met het zilvervliesrijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten