donderdag 27 november 2014

Lijnzaad yoghurt

1 eetlepel heel lijnzaad breken met behulp van een staafmixer.
Het lijnzaad door een schaaltje volle yoghurt roeren.

Serveren met een handje blauwe bessen en bramen.

Lijnzaadcrackers

Met lijnzaadcrackers kan je ook eindeloos combineren.

Oven voorverwarmen op 175 graden

2 eetlepels lijnzaad breken met behulp van een staafmixer.
Het gebroken lijnzaad mengen met 1 eetlepel heel lijnzaad, 3 eetlepels pijnboompitten, 3 eetlepels sesamzaad, 2 eetlepels gierstvlokken, ca. 100 ml. water en een snuf zout.

Goed mengen en ca. 10 minuten laten staan zodat het water opgenomen word.

Een bakplaat bekleden met bakpapier en het lijnzaad deeg zo plat mogelijk verdelen .

25 minuten bakken in de oven.

Het bakpapier na het bakken voorzichtig verwijderen en het gebakken lijnzaad in partjes verdelen.

Lekker met kaas, een eitje of roomkaas.

Paksoi met pastinaak en rijst

Voor 4 personen

250 gram zilvervlies rijst koken in 500 ml. water.

1 prei en in reepjes snijden. Samen met een uitgeknepen teentje knoflook fruiten in de kokosolie.
1 pastinaak schillen, in dunnen plakjes snijden en meebakken met een flinke snuf kurkuma en een  snufje gemberpoeder.

Het wit van 2 paksoi's in reepjes snijden en goed mee roerbakken.
Een snufje zout over strooien. Dan het groen van de 2 paksoi's in reepjes snijden en meebakken.
Vlak voor het opdienen 1 rode puntpaprika in blokjes snijden en even mee warmen. De paprika moet knapperig blijven.

Ondertussen een notensaus maken:
2 eetlepels sesampasta
2 eetlepels notenpasta
4 eetlepels ketjap manis
1 teentje uitgeknepen knoflook
ca. 200 ml. amandelmelk
snufje zout/peper

De ingrediënten mengen en al roerend aan de kook brengen. 
Als de saus te dik wordt een beetje amandelmelk toevoegen.
I.p.v. sesampasta en notenpasta kan je ook pindakaas gebruiken.

De groentes serveren met rijst, de notensaus en een handje cashewnoten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten