vrijdag 28 november 2014

Walnoten smoothie met lijnzaadolie

2 handjes walnoten in de blender met 1 banaan, 1 kiwi en 1 eetlepel lijnzaadolie pureren.

De smoothie serveren met walnoten.

Boekweitpannenkoek met gebakken ei en zeekraal

Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout,scheutje olijfolie en water.
De boekweitpannenkoek bakken in de olijfolie.

Deze beleggen met een gebakken ei. Snuf kurkuma over strooien met een handje zeekraal.


Wortel-venkel stamppot met tofu

Voor 4 personen

750 gram aardappels en 750 gram wortels schillen en in aparte pannen koken in water met zout.

1 venkelknol in reepjes snijden en samen met de wortels koken.

1 pakje tofu gemarineerd in sojasaus in blokjes snijden en bakken in de kokosolie. 1 teentje uitgeknepen knoflook mee bakken.
De tofu regelmatig draaien dat alle zijden van de blokjes bakken. Afblussen met een scheut ketjap manis en 1 eetlepel olijfolie.

De gare groentes en aardappels stampen en op smaak brengen met zout en peper en 4 eetlepels verse peterselie.

De stamppot opdienen met de gebakken tofu blokjes.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten