Walnoten smoothie met lijnzaadolie
2 handjes walnoten in de blender met 1 banaan, 1 kiwi en 1 eetlepel lijnzaadolie pureren.
De smoothie serveren met walnoten.
Boekweitpannenkoek met gebakken ei en zeekraal
Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout,scheutje olijfolie en water.
De boekweitpannenkoek bakken in de olijfolie.
De boekweitpannenkoek bakken in de olijfolie.
Deze beleggen met een gebakken ei. Snuf kurkuma over strooien met een handje zeekraal.
Wortel-venkel stamppot met tofu
Voor 4 personen
750 gram aardappels en 750 gram wortels schillen en in aparte pannen koken in water met zout.
1 venkelknol in reepjes snijden en samen met de wortels koken.
1 pakje tofu gemarineerd in sojasaus in blokjes snijden en bakken in de kokosolie. 1 teentje uitgeknepen knoflook mee bakken.
De tofu regelmatig draaien dat alle zijden van de blokjes bakken. Afblussen met een scheut ketjap manis en 1 eetlepel olijfolie.
De gare groentes en aardappels stampen en op smaak brengen met zout en peper en 4 eetlepels verse peterselie.
De stamppot opdienen met de gebakken tofu blokjes.
Wortel-venkel stamppot met tofu
Voor 4 personen
750 gram aardappels en 750 gram wortels schillen en in aparte pannen koken in water met zout.
1 venkelknol in reepjes snijden en samen met de wortels koken.
1 pakje tofu gemarineerd in sojasaus in blokjes snijden en bakken in de kokosolie. 1 teentje uitgeknepen knoflook mee bakken.
De tofu regelmatig draaien dat alle zijden van de blokjes bakken. Afblussen met een scheut ketjap manis en 1 eetlepel olijfolie.
De gare groentes en aardappels stampen en op smaak brengen met zout en peper en 4 eetlepels verse peterselie.
De stamppot opdienen met de gebakken tofu blokjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten