maandag 10 november 2014

Mango-banaan smoothie met blauwe bessen

1 eetlepel lijnzaad breken in de blender.
1 mango, 1 banaan en 2 eetlepels lijnzaadolie toevoegen en pureren.

Serveren met een handje blauwe bessen.

Pannenkoek "gezond"

In plaats van een broodje gezond..

Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water.

De pannenkoek bakken in de olijfolie.

1 eitje koken.

De pannenkoek beleggen met een paar plakjes kaas, 1 tomaat en het gekookte ei.
Een paar blaadjes basilicum over verdelen en een paar korreltjes zout over strooien.



Stamppot boerenkool met tomaten-paprikasaus

Voor 4 à 5 personen

ca. 750 gram aardappels schillen en koken in water met zout.
600 gram boerenkool koken.

1 rode ui snipperen en fruiten in 2 eetlepels kokosolie.
1 rode puntpaprika in kleine blokjes snijden en samen met 1 tomaat mee bakken.
Een flinke snuf kurkuma en een snufje zout over strooien.

ca. 200 ml. gekookt water toevoegen met 1 bouillon blokje.
Met de deksel op de pan ca. 10 minuten op een laag vuur koken.
De saus met een staafmixer pureren en op smaak brengen met zwarte peper.

De boerenkool en aardappels stampen.

De stamppot boerenkool opdienen met de tomaten-paprika saus en garneren met geraspte extra belegen kaas.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten