zondag 30 november 2014

Yoghurt met kokosmeel en lijnzaadolie

1 eetlepel lijnzaadolie mengen met een kommetje volle yoghurt. 1 eetlepel kokosmeel toevoegen. Goed roeren.

4 aardbeien en een handje walnoten op de yoghurt leggen en een snuf kaneel over strooien.






 Vega Erwtensoep 

Ingrediënten:
Zakje spliterwten (ben vergeten te zien naar de hoeveelheid)
1 ui
1 teentje knoflook
2 à 3 grote wortels
2 pastinaken (klein formaat)
halve knolselderij
1 rode peper
zout/peper
4 takjes selderij
2 blokjes E-nummer vrije groentebouillon
kokosolie

Alle groentes snipperen of in blokjes snijden.

1 eetlepel kokosolie verwarmen in een soeppan. Ui en knoflook fruiten in de kokosolie.
De pastinaak, wortel, knolselderij toevoegen en roerbakken.

2 liter gekookt water met de spliterwten, rode peper, bouillonblokjes  en de selderij toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.

Het vuur laag zetten en met een deksel op de pan een uurtje koken.

Ik zelf heb de soep gisteravond klaar gemaakt, laten afkoelen in de koelkast gezet en vandaag opgewarmd en met een staafmixer gepureerd. De soep op smaak brengen met zout en peper.

Serveren met kleine blokjes wortel en peterselie.

Voor de niet vegetariërs serveren met plakjes rookworst. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten