Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 2 eieren, snufje zout, scheutje olijfolie en water.
De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met plakjes koriandergeitenkaas en een handje gemengde noten.
Kokos-bananenbrood
Ingrediënten:
3 rijpe bananen
100 gram kokosmeel
100 gram boekweitmeel
1 eetlepel kokosrasp
1 eetlepel kokosrasp
snuf zout
4 eieren (kleine of 2 grote)
1 eetlepel chiazaad
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels goji-bessen
ca. 100 ml. amandelmelk
De oven voorverwarmen op 165 graden en een bakplaat bekleden met bakpapier.
De bananen prakken en alle ingrediënten er door roeren. Kokosmeel neemt veel vocht op dus vandaar het ca. bij de amandelmelk. Mocht het beslag erg droog zijn gewoon nog een beetje amandelmelk toevoegen.
Het beslag op de bakplaat zo hoog mogelijk aanbrengen.
In de oven 40 minuten bakken.
Beleggen met een dun laagje kokosolie. Ook lekker met appelstroop.
Pasta met courgette en avocadosaus
Voor 4 à 5 personen
1 courgette in dunne reepjes snijden.
2 rode uien met 1 teentje knoflook en 1 rode peper snipperen en fruiten in de kokosolie.
De courgette reepjes toevoegen en op een hoog vuur roerbakken.
6 tomaten in blokjes snijden en mee bakken. 1/2 eetlepel kurkuma, 1 eetlepel oregano toevoegen. de deksel op de pan en ca. 15 minuten op een laag vuur laten smoren.
Ondertussen 250 gram glutenvrije pasta koken in water met een snufje zout.
Avocado saus:
Ingrediënten:
1 avocado
1 teentje knoflook
2 eetlepels walnoten
2 handjes rucola sla
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
zout/peper
De ingrediënten pureren met een staafmixer.
Als de pasta gaar is afgieten en door de groentes roeren.
De pasta serveren met de avocado saus, verse rucola sla en zachte geitenkaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten