Yoghurt met stukjes fruit
1 banaan in plakjes snijden. 1 eetlepel lijnzaadolie over sprenkelen.
4 eetlepels volle yoghurt op de bananen scheppen.
Garneren met rode bessen.
Venkelpannenkoek met sperziebonen en pompoen
Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, handje venkelzaad, snufje gemberpoeder, een flinke snuf kurkuma en water.
Het beslag 10 minuten laten staan, zodat het venkelzaad wat zachter wordt.
De pannenkoek in de olijfolie bakken.
Beleggen met restje sperziebonen met pompoen van gisteravond.
Paksoi met gierst
Gierst klinkt niet zo lekker, maar ik vind het wel lekker.
En gauw klaar.
Voor 3 personen
150 gram gierst koken in 400 ml. water met een snufje zout.
2 teentjes knoflook snipperen en fruiten in de kokosolie.
1 prei in plakjes snijden en toevoegen. Een flinke snuf kurkuma over strooien.
Eerst het harde witte gedeelte van de paksoi in reepjes snijden en meebakken, daarna het groene gedeelte van de paksoi.
4 eieren kloppen met een snufje zout en een scheutje ketjap manis. De geklopte eieren over de groentes verdelen en zo lang roeren tot het ei stolt.
De paksoi opdienen met de gierst en een handje cashewnoten.
Venkelpannenkoek met sperziebonen en pompoen
Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, handje venkelzaad, snufje gemberpoeder, een flinke snuf kurkuma en water.
Het beslag 10 minuten laten staan, zodat het venkelzaad wat zachter wordt.
De pannenkoek in de olijfolie bakken.
Beleggen met restje sperziebonen met pompoen van gisteravond.
Paksoi met gierst
Gierst klinkt niet zo lekker, maar ik vind het wel lekker.
En gauw klaar.
Voor 3 personen
150 gram gierst koken in 400 ml. water met een snufje zout.
2 teentjes knoflook snipperen en fruiten in de kokosolie.
1 prei in plakjes snijden en toevoegen. Een flinke snuf kurkuma over strooien.
Eerst het harde witte gedeelte van de paksoi in reepjes snijden en meebakken, daarna het groene gedeelte van de paksoi.
4 eieren kloppen met een snufje zout en een scheutje ketjap manis. De geklopte eieren over de groentes verdelen en zo lang roeren tot het ei stolt.
De paksoi opdienen met de gierst en een handje cashewnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten