Bananenpap
4 eetlepels gierstevlokken mengen met ruim amandelmelk. 1 flinke theelepel kaneel en een snuf gemberpoeder toevoegen en de pap aan de kook brengen. Ondertussen een banaan in plakjes snijden en even mee warmen.
De pap is zo al erg lekker, maar voor de zoetekauw een klein scheutje ahornsiroop over de pap schenken.
Hutspot met rooktofujus
Voor 4 à 5 personen.
1 kilo aardappels schillen en koken in water met zout.
Evenzoveel wortels schillen en in plakjes snijden.
2 uien in reepjes snijden en in een grote pan met 1 eetlepel kokosolie fruiten. De wortels toevoegen en 3 minuten op een hoog vuur roerbakken.
Water toevoegen tot de wortels onder water staan en gaar koken.
De aardappels afgieten als ze gaar zijn. De wortels ook afgieten een beetje kookvocht bewaren.
De aardappels en wortels stampen met het kookvocht en op smaak brengen met zout en peper.
Rooktofujus:
1 uitje en 1 rode peper snipperen en fruiten in de kokosolie.
Het vocht uit een plak rooktofu drukken met behulp van keukenpapier.
De tofu in blokjes snijden en mee bakken.
Afblussen met een scheut shoyu (zoute sojasaus), scheutje water en olijfolie.
De hutspot opdienen met de rooktofujus en eventueel een beetje zwarte peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten