vrijdag 26 december 2014

Kerstpap

Ingrediënten

4 eetlepels boekweitvlokken
amandelmelk
2 theelepels kaneel
2 dadels
1 rijpe banaan
2 handjes gojibessen
2 handjes blauwe bessen

De dadels en de banaan in stukjes snijden.
De boekweitvlokken mengen met ruim amandelmelk, kaneel, dadels, en goji-bessen.

De pap al roerend aan de kook brengen. 2 minuten koken, 1 handje blauwe bessen er door doer en even mee warmen. 

De pap in een bord gieten en het 2e handje blauwe bessen over de pap strooien.




Lekker gekookt eitje met cherrytomaatjes en basilicum




Stamppot zuurkool met appelstroop jus en brie

Voor 4 personen

750 gram aardappels schillen en koken in water met een snufje zout.

1 grote zoete ui in plakjes snijden en fruiten in 1 eetlepel kokosolie.
1 eetlepel appelstroop, snufje zout/peper, 1 eetlepel kokosolie en een klein scheutje water toevoegen en goed roeren.
De warmte bron laag zetten en met een deksel op de pan ca. 15 minuten koken.

Als de aardappels bijna gaar zijn 1 pakje zuurkool toevoegen. 
De aardappels en zuurkool afgieten en stampen.

De zuurkool opdienen met de appelstroop jus, plakjes brie en walnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten