Pannenkoek met kaas en cherrytomaatjes
Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water.
De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met kaas, cherrytomaatjes en verse basilicum.
Avocado yoghurt met banaan en pruimen
Voor 1 à 2 personen
1 avocado prakken. 4 eetlepels volle yoghurt toevoegen en goed roeren.
1 rijpe banaan prakken en samen met 1 eetlepel lijnzaadolie door de avocado yoghurt roeren.
4 pruimen in stukjes snijden en op de yoghurt leggen en garneren met walnoten.
Bloemkool met geitenkaas-koriander saus
Voor 3 à 4 personen
ca. 50 gram aardappels koken in water met zout.
1 kleine bloemkool beetgaar koken.
1 komkommer schillen en grof raspen.
2 eetlepels witte wijnazijn, snufje zout en peper toevoegen en door de komkommer roeren.
Geitenkaas-koriander saus:
ca. 300 ml. amandelmelk en 75 gram geitenkaas met koriander aan de kook brengen tot de kaas gesmolten is.
Goed roeren.
1 eetlepel Maizena mengen met een beetje amandelmelk en een handje gedroogde koriander tot een papje. Het maïzena papje door de kokende amandelmelk met de geitenkaas roeren tot er een mooie saus ontstaat. Als de saus te dik wordt een beetje amandelmelk toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
De bloemkool serveren met een paar aardappels en de komkommersalade. De saus over de bloemkool verdelen.
Avocado yoghurt met banaan en pruimen
Voor 1 à 2 personen
1 avocado prakken. 4 eetlepels volle yoghurt toevoegen en goed roeren.
1 rijpe banaan prakken en samen met 1 eetlepel lijnzaadolie door de avocado yoghurt roeren.
4 pruimen in stukjes snijden en op de yoghurt leggen en garneren met walnoten.
Voor 3 à 4 personen
ca. 50 gram aardappels koken in water met zout.
1 kleine bloemkool beetgaar koken.
1 komkommer schillen en grof raspen.
2 eetlepels witte wijnazijn, snufje zout en peper toevoegen en door de komkommer roeren.
Geitenkaas-koriander saus:
ca. 300 ml. amandelmelk en 75 gram geitenkaas met koriander aan de kook brengen tot de kaas gesmolten is.
Goed roeren.
1 eetlepel Maizena mengen met een beetje amandelmelk en een handje gedroogde koriander tot een papje. Het maïzena papje door de kokende amandelmelk met de geitenkaas roeren tot er een mooie saus ontstaat. Als de saus te dik wordt een beetje amandelmelk toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
De bloemkool serveren met een paar aardappels en de komkommersalade. De saus over de bloemkool verdelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten