Hartige Pannenkoek
Beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 groot of 2 kleine eieren, snufje zout, scheutje olijfolie, een halve cm. geraspte verse kurkuma en gemberwortel en water.
De pannenkoek bakken in de olijfolie, beleggen met kaas naar keuze en garneren met blaadjes basilicum.
Zoete aardappel pannenkoek
Een kleine of een halve grote zoete aardappel schillen en grof raspen.
1 ei, 1 theelepel kurkuma, snufje gemberpoeder, zout, klein geraspt uitje toevoegen en goed mengen.
Het beslag aan 1 kant bakken in de kokosolie. De pannenkoek op een deksel laten glijden en weer op de kop in de pan. De andere kant bakken.
De zoete aardappel pannenkoek serveren met gehakte gemengde noten en verse peterselie.
Stamppot boerenkool met prei-jus
Voor 4 personen
750 gram aardappels schillen en koken in water met zout.
900 gram boerenkool gelijktijdig in een andere pan koken.
prei-jus:
1 klein uitje, 1 kleine prei en een halve rode peper snipperen en fruiten in 1 eetlepel kokosolie.
Afblussen met 200 ml. kokend water en een groentebouillon blokje.
Een scheutje olijfolie toevoegen en ca. 10 minuten met de deksel op het pannetje op een laag vuur koken.
Als de aardappels gaar zijn, de aardappels en de boerenkool afgieten en stampen. 75 gram fetakaas toevoegen en mee stampen.
De stamppot boerenkool opdienen met de prei-jus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten