Pannenkoek met ei, kaas en tomaat
Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water.
De pannenkoek bakken in de olijfolie.
Een eitje bakken in de olijfolie. De pannenkoek beleggen met plakjes kaas, het gebakken ei en tomaat.
Garneren met blaadjes basilicum. Kurkuma en paprika over strooien.
Gebakken bloemkool met rijst
Voor 4 personen
250 gram zilvervlies rijst koken in 500 ml. water met een snufje zout.
1 prei in reepjes snijden en fruiten in 1 eetlepel kokosolie.
1 middelgrote bloemkool fijnsnijden en samen met de prei ca. 10 minuten roerbakken.
3 eieren klutsen en over de bloemkool schenken en bakken tot het ei stolt.
Op smaak brengen met zout en peper.
De bloemkool serveren met de zilvervlies rijst en fijngesneden rode punt paprika met honing-geitenkaas.
Gebakken bloemkool met rijst
Voor 4 personen
250 gram zilvervlies rijst koken in 500 ml. water met een snufje zout.
1 prei in reepjes snijden en fruiten in 1 eetlepel kokosolie.
1 middelgrote bloemkool fijnsnijden en samen met de prei ca. 10 minuten roerbakken.
3 eieren klutsen en over de bloemkool schenken en bakken tot het ei stolt.
Op smaak brengen met zout en peper.
De bloemkool serveren met de zilvervlies rijst en fijngesneden rode punt paprika met honing-geitenkaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten