zondag 7 december 2014


Schaaltje volle yoghurt mengen met 2 eetlepels gierstvlokken, 2 handjes walnoten, 1 flinke eetlepel goji-bessen en een scheutje ahornsiroop.


Boekweit-bananenbrood

De oven voorverwarmen op 165 graden.

400 gram boekweit malen in de blender tot meel.

3 bananen prakken met 2 eieren, snufje zout, 1 eetlepel heel lijnzaad en een 2 eetlepels goji-bessen.

Het boekweitmeel er door scheppen en op een bakplaat  met bakpapier leggen. Zo compact mogelijk.

30 minuten bakken in de oven.

In plakjes snijden en insmeren met extra vergine kokosolie.


Andijvie salade met avocadosaus

Voor 4 personen

ca. 750 gram aardappels schillen en koken in water met zout.
Als de aardappels gaar zijn afgieten. De aardappels in grove stukken snijden en bakken in 2 eetlepels extra vergine kokosolie.

Ondertussen een halve krop andijvie snijden. Een scheutje olijfolie, lijnzaadolie over sprenkelen en 1 eetlepel witte wijnazijn. 1 rode punt paprika in reepjes snijden en door de andijvie scheppen.
100 gram kaas naar keuze in kleine blokjes snijden en als laatste aan de andijvie toevoegen.

Avocadosaus: 1 avocado met een vork fijnprakken. 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 teentje knoflook en zout/peper door de avocado roeren.

De andijvie opdienen met de aardappels en de avocadosaus.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten