vrijdag 5 december 2014

Superfood pap

4 eetlepels gierstvlokken mengen met ruim amandelmelk,
snuf kaneel en snufje gemberpoeder, 1 eetlepel chia-zaad en 1 eetlepel goji-bessen.

De pap aan de kook brengen. Als de pap stevig wordt 1 rijpe in plakjes gesneden banaan toevoegen met nog een scheut amandelmelk.

Lunch pannenkoek

Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water.
De pannenkoek bakken in de olijfolie. De pannenkoek in tweeën verdelen.

De ene helft beleggen met appelstroop en de andere helft met een gebakken ei en verse basilicum.


Broccoli met brandnetelkaas saus

Voor 3 à 4 personen

ca. 500 gram aardappels schillen, in blokjes snijden en bakken in de kokosolie.

2 stronken broccoli 5 minuten koken.

Brandnetelkaassaus:
100 gram brandnetelkaas en 200 ml. amandelmelk verwarmen. 
1 eetlepel Maizena mengen met een scheutje amandelmelk. Goed roeren.
Als de brandnetelkaas in de amandelmelk gesmolten is en kookt, het maïzena papje er al roeren toevoegen tot er een mooie saus ontstaat.
De saus op smaak brengen met zout en peper.

De broccoli serveren met de aardappelblokjes en de brandnetlekaassaus.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten