zondag 18 januari 2015



1 banaan in plakjes snijden, 3 eetlepels yoghurt  en 1 eetlepel kokosmeel toevoegen. Goed roeren.

Serveren met een snufje kaneel en een paar walnoten.



Boekweitcrackers beleggen met een laag extra vergine kokosolie, plakjes kaas met tomaatjes en een gekookt eitje (niet op de foto).


Gekookte witlof met kaassaus 

Voor 4 personen:

Ca. 750 gram aardappels schillen, in blokjes snijden en bakken in de kokosolie. Een snuf zout en kurkuma over de aardappels strooien. Regelmatig even doorroeren.

Uit ca. 500 gram witlof de harde kern verwijderen. De witlof in reepjes snijden en ca. 15 minuten koken in water.

4 eieren hard koken.

Kaassaus:
400 ml. amandelmelk en 100 gram extra belegen kaas mengen en op een laag vuur (warmtebron) aan de kook brengen.
Een maizenapapje maken van 1 eetlepel maïzena en 100 ml. amandelmelk.
Als de amandelmelk met de kaas begint te koken het maizenapapje er al roerend doorheen roeren tot een mooie gladde saus. De saus op smaak brengen met zout en peper.

De witlof afgieten en de kaassaus er door heen scheppen.

De witlof serveren met de gebakken aardappelblokjes en het hard gekookt eitje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten