Boekweitvlokkenpap met fruit
4 eetlepels boekweitvlokken mengen met ruim amandelmelk, halve eetlepel kaneel, snuf gemberpoeder, 1 in plakjes gesneden banaan en een handje rozijnen.
De pap al roerend aan de kook brengen.
De pap serveren in een bord met een handje blauwe bessen en stukjes mandarijn.
Lijnzaadpannenkoek met jam en geitenkaas
1,5 eetlepel lijnzaad breken in de blender of met een staafmixer. Het lijnzaad mengen met 1 eetlepel boekweitmeel, snufje zout, ei, scheutje olijfolie en water.
De pannenkoek bakken in de olijfolie.
Jam (liefst met zo weinig mogelijk suiker) over de pannenkoek verdelen met stukjes zachte geitenkaas.
Pizza
Begin met de tomaten saus:
500 gram tomaten pureren in de blender. 1 eetlepel kokosolie verwarmen in een koekepan en de gepureerde tomaten toevoegen.
3 teentjes knoflook boven de saus uitpersen. 1 halve eetlepel kurkuma, paprikapoeder en oregano toevoegen. Op een half hoog vuur laten koken, regelmatig even doorroeren. Als de saus dikker begint te worden het vuur of warmtebron laag zetten.
Bodem:
125 gram roomboter smelten in een pannetje met een handje oregano. 150 m. water toevoegen.
200 gram boekweitmeel, 125 gram amandelmeel, snufje zout en 1 theelepel bakpoeder mengen en door de boter roeren. Er vormt een deeg.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Een bakplaat bekleden met bakpapier.
Het deeg verdelen over de bakplaat. De saus over het deeg verdelen. Extra belegen kaas over de saus verdelen.
Daarover plakjes mozzarella, champignons uien, paprika en tomaatjes leggen.
De pizza in 20 minuten afbakken in de oven.
Lijnzaadpannenkoek met jam en geitenkaas
1,5 eetlepel lijnzaad breken in de blender of met een staafmixer. Het lijnzaad mengen met 1 eetlepel boekweitmeel, snufje zout, ei, scheutje olijfolie en water.
De pannenkoek bakken in de olijfolie.
Jam (liefst met zo weinig mogelijk suiker) over de pannenkoek verdelen met stukjes zachte geitenkaas.
Pizza
Begin met de tomaten saus:
500 gram tomaten pureren in de blender. 1 eetlepel kokosolie verwarmen in een koekepan en de gepureerde tomaten toevoegen.
3 teentjes knoflook boven de saus uitpersen. 1 halve eetlepel kurkuma, paprikapoeder en oregano toevoegen. Op een half hoog vuur laten koken, regelmatig even doorroeren. Als de saus dikker begint te worden het vuur of warmtebron laag zetten.
Bodem:
125 gram roomboter smelten in een pannetje met een handje oregano. 150 m. water toevoegen.
200 gram boekweitmeel, 125 gram amandelmeel, snufje zout en 1 theelepel bakpoeder mengen en door de boter roeren. Er vormt een deeg.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Een bakplaat bekleden met bakpapier.
Het deeg verdelen over de bakplaat. De saus over het deeg verdelen. Extra belegen kaas over de saus verdelen.
Daarover plakjes mozzarella, champignons uien, paprika en tomaatjes leggen.
De pizza in 20 minuten afbakken in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten