Quinoa is duur en je kan restjes heel goed verwerken in een ontbijt.
Gister een zoete pannenkoek, vandaag hartig met ei.
Ca. 3 eetlepels gekookte quinoa goed mengen met 1 ei en een snufje zout.
Een klein pannenkoekje van bakken in de olijfolie.
Ondertussen een spiegelei bakken.
Het quinoa pannenkoekje beleggen met plakjes kaas en het spiegelei. Snufje kurkuma en zwarte peper uit de molen over strooien.
Pannenkoek met walnoten
Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, snufje zout, scheutje olijfolie en water. De pannenkoek bakken in de kokosolie.
De ene helft beleggen met appelstroop en de andere helft met notenpasta.
Over het beleg walnoten strooien.
Stamppot zuurkool met een dunne notensaus
Dunne notensaus:
1 sjalotje snipperen en bijna bruin fruiten in 1 eetlepel kokosolie. 2 theelepels notenpasta en een bouillonblokje toevoegen en goed doorroeren.
Afblussen met ca. 250 ml. kokend water.
Op smaak brengen met zwarte peper.
Stamppot zuurkool serveren met de dunne notensaus en een handje walnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten