donderdag 15 januari 2015

Bananen-quinoa pannenkoek met mango smoothie

1 banaan prakken. 4 eetlepels gekookte quinoa door de banaan scheppen met een flinke snuf kaneel en een snufje zout.
Het eiwit van een ei scheiden van het eigeel en goed kloppen.

Het geklopte eiwit door de quinoa scheppen.
De quinoa pannenkoek aan 2 kanten bakken in de olijfolie.

1 mango en 1 mandarijn in de blender pureren.

De helft over de pannenkoek verdelen en de andere helft er in een glas bij serveren.


Glutenvrije crackers met tomaatjes en walnoten

2 glutenvrije crackers beleggen met extra vergine kokosolie, cherry tomaatjes en walnoten.

Garneren met een takje peterselie.

Serveren (niet op de foto) met een gekookt eitje.



 Pompoen pasta

Voor 4 personen

1 ui, 1 sjalotje snipperen en fruiten in de kokosolie.
2 grote wortels en 1 grote aardappel in blokjes snijden, 1 middelgrote pompoen schillen, de pitten verwijderen en ook in blokjes snijden. De wortel, aardappel en pompoen bij de uitjes toevoegen en mee bakken.

1 eetlepel kurkuma, snuf kaneel en gemberpoeder over strooien en door roeren.

200 ml. amandelmelk toevoegen. De warmtebron lager zetten en onder af en toe roeren rustig gaar bakken.

Ondertussen 250 gram boekweit macaroni gaar koken.

Een plak van 150 gram fetakaas in blokjes snijden en de helft door de groentes roeren samen met 8 in vieren gesneden cherrytomaatjes.

Als de pompoen gaar is is het gerecht klaar.
Serveren met de macaroni, de overgebleven feta-kaas, handje walnoten en wat verse peterselie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten