1 eetlepel kokosmeel door een schaaltje volle yoghurt roeren.
1,5 eetlepel heel lijnzaad breken met een staafmixer en door de yoghurt roeren.
Serveren met een klein scheutje ahornsiroop.
Pannenkoek met kaas en ei
Beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout/peper, scheutje olijfolie en water.
Pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met kaas, gebakken ei en plakjes rode paprika.
Snuf kurkuma over strooien.
Spruitjes met quinoa en appelkoekjes
Voor ca. 5 personen
800 gram spruitjes schoonmaken, halveren en 3 minuten koken in water met 1 eetlepel kokosbloesemsuiker.
200 gram quinoa koken in 400 ml. water met een snufje zout.
2 sjalotjes snipperen en fruiten in 2 eetlepels kokosolie.
250 gram champignons in plakjes snijden en meebakken.
De spruitjes na 3 minuten gelijk afgieten, even laten uitwasemen en door de champignons roeren. Op smaak brengen met zout en zwarte peper uit de molen.
De appelkoekjes:
Oven voorverwarmen op 170 graden
1 frisse appel schillen en grof raspen. 1 ei er door roeren,
5 eetlepels amandelmeel, 1 eetlepel boekweitmeel, 1 eetlepel kaneel en een snufje zout toevoegen en goed roeren.
Een bakplaat bekleden met bakpapier en het deeg in kleine partjes verdelen, ca. 20 stuks.
10 minuten in de oven bakken.
De spruitjes serveren met de quinoa en de appelkoekjes.
Voor niet vegetariërs; spekjes uitbakken en er apart bij serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten