donderdag 22 januari 2015

Amarantvlokken pap met kaneel

Amarant lijkt op quinoa, De zaden zijn alleen nog kleiner en de smaak van amarant is sterker.

5 eetlepels amarant mengen met kokosmelk (uit een pak) een halve eetlepel kaneel en 1 banaan.
De pap aan de kook brengen en 2 minuten koken.

5 minuten laten afkoelen en dan serveren.



Pannenkoek met geitenkaas en ei

Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, snufje zout, scheutje olijfolie en water. De pannenkoek bakken in de olijfolie.

De pannenkoek beleggen met een gebakken ei, geitenkaas en een tomaatje.




Boerenkool met basilicum tofu en feta-kaas

Voor 4 personen

900 gram boerenkool koken.

750 gram aardappels schillen en koken in water met een snuf zout.

1 prei in reepjes snijden en in 2 eetlepels kokosolie fruiten.
1 plak basilicum tofu in blokjes snijden en meebakken. Op smaak brengen met zout en zwarte peper.

De boerenkool afgieten en het kookvocht opvangen. De aardappels afgieten en stampen door de boerenkool. Kookvocht van de boerenkool door de stamppot roeren.

Serveren met de basilicum tofu en blokjes feta-kaas. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten