zaterdag 24 januari 2015

Bananenbrood 

Een heerlijk recept als de bananen wat overrijp dreigen te worden.

Ingrediënten:
4 rijpe bananen
3 eieren
2 eetlepels kokosrasp
3 eetlepels rozijnen
1 theelepel zout (Keltisch)
1 eetlepel kaneel
snufje gemberpoeder
250 gram boekweitmeel.

De oven voorverwarmen op 165 graden.

De bananen met een vork prakken. Alle ingrediënten toevoegen behalve het meel.
Goed roeren.
Als laatste het meel er door scheppen.

Een bakplaat bekleden met bakpapier en het deeg zo hoog mogelijk aanbrengen, omdat het deeg niet rijst en je broodje anders erg plat wordt.

Het brood 35 minuten bakken in de oven.


Bananenbrood ook lekker met roomboter en een dun laagje kaneel.


 Bindsla

 Tomaten dressing

Met aardappels en walnoten erbij een lekker stamppotje.

Voor 2 personen

Beginnen met de tomatendressing:
4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel lijnzaadolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, snufje zout/zwarte peper, handje gedroogde oregano mengen.
3 tomaten in kleine blokjes snijden, 1 sjalotje snipperen en door de dressing scheppen.

500 gram aardappels schillen en koken in water met een snufje zout.

1 kropje bindsla afspoelen en in reepjes snijden.

Als de aardappels gaar zijn, afgieten. De aardappels stampen en de bindsla er door roeren.
3/4 van de tomatendressing door de stamppot roeren.

Het stamppotje van bindsla serveren met 2 eetlepels van de tomatendressing en een handje walnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten