zondag 25 januari 2015


Laatste plakje bananenbrood, dit keer met kokosolie en notenpasta.

Kleine flensjes gebakken:
2 eetlepels boekweitmeel mengen met 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie, halve cm. geraspte kurkuma -en gemberwortel, snufje zwarte peper uit de molen en een scheutje water.

3 à 4 flensjes bakken. 

Lekker met koriander geitenkaas.



Spinazie met zoete aardappel macaroni

Voor 4 personen:

1 grote zoete aardappel schillen en in kleine blokjes snijden.

1 ui, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook en een halve rode peper snipperen en fruiten in 2 eetlepels extra vergine kokosolie.

1 plak rooktofu in blokjes snijden en meebakken.

Vervolgens de zoete aardappel toevoegen.
1 cm. verse kurkuma over raspen met een snufje zout. De warmtebron laag zetten en af en toe even doorroeren.

Ondertussen 300 gram boekweitmacaroni (of andere pasta naar keuze) koken. De pasta afgieten en door de zoete aardappel roeren.

Op smaak brengen met zout en zwarte peper uit de molen.

900 gram spinazie kort koken, afgieten en met een staafmixer fijn maken.
Op smaak brengen met zout, zwarte peper en 1 eetlepel kokosolie.

De spinazie serveren met de zoete aardappel macaroni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten