Bananenpannenkoek voor 2 personen
Heb je bananen, die overrijp zijn? Niet weggooien!
Je kan er een heerlijke pannenkoek van bakken.
2 overrijpe bananen prakken. 1 ei, snuf gemberpoeder, zout en kaneel toevoegen en goed roeren.
3 eetlepels boekweit meel, scheutje olijfolie en een heel klein scheutje (2 eetlepels) water toevoegen en goed mengen tot een dik beslag.
1 eetlepel extra vergine kokosolie verwarmen en het beslag in de koekenpan verdelen.
Op een niet al te hoog vuur bakken. De pannenkoek op een deksel laten glijden en snel omdraaien in de pan om de andere kant te bakken.
Garneren met een beetje ahornsiroop en een snufje kaneel.
Pannenkoek met kaas en augurk
Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water.
De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met plakjes kaas en augurk.
Pannenkoek met kaas en augurk
Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water.
De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met plakjes kaas en augurk.
Bloemkool met een sausje
Voor 4 personen
750 gram aardappels schillen en koken in water met zout.
1 bloemkool in roosjes snijden en ca. 10 minuten koken. (Niet te lang)
Het sausje, heel basic:
200 ml. amandelmelk verwarmen. Een papje maken va 2 eetlepels maïzena met een beetje amandelmelk. Goed roeren. Als de amandelmelk in de pan kookt het papje er langzaam al roerend in schenken. Er ontstaat een mooi sausje.
De bloemkool serveren met de aardappels en de saus. Lekker met een komkommer salade.
Komkommersalade:
Een komkommer schillen, grof raspen. Snufje zout/zwarte peper, 1 eetlepel kokosbloesemsuiker en 1 à 2 eetlepels witte wijnazijn toevoegen (even proeven).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten