Pannenkoek met kaas en gebakken ei
Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, snufje zout, scheutje olijfolie en water.
De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met kaas en een gebakken ei.
Boekweitvlokkenpap met lijnzaad
4 eetlepels boekweitvlokken mengen met ruim amandelmelk, handje rozijnen, 1 banaan, flinke snuf kaneel en een snufje gember poeder.
De pap al roerend aan de kook brengen.
1 eetlepel lijnzaad breken met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer.
De pap serveren met het gebroken lijnzaad.
Sperziebonen met gierst en notensaus
Voor 4 personen
ca. 750 gram sperziebonen ontdraden en beetgaar koken.
200 gram gierst koken in 500 ml. water en een snufje zout.
1 ui en 1 teentje knoflook snipperen en fruiten in de kokosolie.
400 gram champignons in plakjes snijden en meebakken. Afblussen met 2 eetlepels ketjap Manis.
Als de sperziebonen beetgaar zijn, samen met de champignons op een laag vuur (warmtebron) verwarmen.
Notensaus:
2 eetlepels notenpasta naar keuze mengen met 2 eetlepels ketjap, 1 teentje knoflook, een scheut amandelmelk, snufje zout en zwarte peper.
De saus al roerend aan de kook brengen.
De sperziebonen serveren met het gierst en de notensaus.
Voor 4 personen
ca. 750 gram sperziebonen ontdraden en beetgaar koken.
200 gram gierst koken in 500 ml. water en een snufje zout.
1 ui en 1 teentje knoflook snipperen en fruiten in de kokosolie.
400 gram champignons in plakjes snijden en meebakken. Afblussen met 2 eetlepels ketjap Manis.
Als de sperziebonen beetgaar zijn, samen met de champignons op een laag vuur (warmtebron) verwarmen.
Notensaus:
2 eetlepels notenpasta naar keuze mengen met 2 eetlepels ketjap, 1 teentje knoflook, een scheut amandelmelk, snufje zout en zwarte peper.
De saus al roerend aan de kook brengen.
De sperziebonen serveren met het gierst en de notensaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten