woensdag 28 januari 2015

Pannenkoek met kaas en gebakken ei


Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, snufje zout, scheutje olijfolie en water.

De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met kaas en een gebakken ei.




Boekweitvlokkenpap met lijnzaad

4 eetlepels boekweitvlokken mengen met ruim amandelmelk, handje rozijnen, 1 banaan, flinke snuf kaneel en een snufje gember poeder.

De pap al roerend aan de kook brengen.
1 eetlepel lijnzaad breken met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer.

De pap serveren met het gebroken lijnzaad.


Sperziebonen met gierst en notensaus

Voor 4 personen

ca. 750 gram sperziebonen ontdraden en beetgaar koken.

200 gram gierst koken in 500 ml. water en een snufje zout.

1 ui en 1 teentje knoflook snipperen en fruiten in de kokosolie.
400 gram champignons in plakjes snijden en meebakken. Afblussen met 2 eetlepels ketjap Manis.

Als de sperziebonen beetgaar zijn, samen met de champignons op een laag vuur (warmtebron) verwarmen.

Notensaus:
2 eetlepels notenpasta naar keuze mengen  met 2 eetlepels ketjap, 1 teentje knoflook, een scheut amandelmelk, snufje zout en zwarte peper.
De saus al roerend aan de kook brengen.

De sperziebonen serveren met het gierst en de notensaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten